Zes tips om te slapen als een roos

Share

Iedereen verlangt ‘s nachts heerlijk te slapen en gezond te ontwaken.

Verfrist, uitgerust, blij en klaar voor slapen, ontwakeneen nieuwe dag. Tegenwoordig is slapen voor velen verheven tot een ware kunst. Sommige mensen kunnen zich hun laatste heerlijke nacht waarin ze doorsliepen en verkwikt wakker worden niet meer herinneren. Maar je kunt hieraan wat doen!
Want nachtrust is erg belangrijk.

Vandaag een zestal tips welke je kunt doen om te slapen als een roos.
Als je deze voegt in je wakende en slaap leven geef je jezelf de kans op een aangename verbetering van je nachtrust.

1) Ga voor 22.30 uur naar bed

gapen, tijd om te slapen?Om een goede slaaproutine te leven is het belangrijk het natuurlijke circadiane ritme, oftewel bioritme en de melatonine productie te respecteren.

De productie van melatonine begint zodra het donker wordt en gaat door in de eerste nachtelijke uren. Het negeren of niet luisteren naar dit proces kan je hele dag/nachtritme verstoren.

Ook het niet luisteren naar de natuurlijke biologische klok (circadiane ritme) kan ervoor zorgen dat de afscheiding van hormonen, melatonine en seratonine verstoord wordt, wat leidt tot veranderlijke biologische ritmen en een verstoring van het harmonieus functioneren van het lichaam.

Omdat de pijnappelklier melatonine begint af te scheiden tussen 21.30 – 22.30 uur en slaperigheid zijn piek heeft rondom 22.30 uur, is het een goed idee gebruik te maken van deze natuurlijke processen en rondom die tijd heerlijk onder de wol te kruipen.

2) Schakel elektromagnetische stralingsbronnen uit

tv kijken

Elektromagnetische frequenties worden aangewezen als verstorend voor het energie veld van mens, dier en plant.
We zijn tevens verbonden met het magnetische veld van de aarde. Helemaal als we zoals in vroegere tijden met blote voeten liepen op aarde, gras of zand en zo gevoed werden, kosmische energie konden gronden en overmatige energie konden afvloeien. Nu door alle populaire techniek met elektromagnetische verstoring neigen we overbelast te raken, overladen als het ware en vind er vaak niet voldoende ontlading plaats en voelen we ons niet in ritme.

Deze elektromagnetische stralingsbronnen als computers, telefoons, apparaten, elektronica, WiFi en stopcontacten bijvoorbeeld, worden direct verbonden aan een tekort aan melatonine productie en slaapstoornissen.

Doe wekkerradio’s weg, net als TV en andere elektrische apparaten in je slaapkamer.
Kijk niet naar een beeldscherm, mobiel of televisie (blauw licht) tenminste twee uur voordat je gaat slapen.

Een speciale bril

gele brilEr is een speciale computerbril op de markt met gele glazen die het blauwe licht filtert. Onderzoek gedaan naar het effect van het dragen van deze bril na vier uur ‘s middags tot het naar bed gaan, laat zien dat deze speciale bril een positief effect heeft op de slaap.
De aanmaak van melatonine gaat omhoog en dit heeft een positief effect op de slaap én op het humeur en welbevinden over de volgende dagen!
Dus kijk je in de avond televisie, naar je beeldscherm en op je mobiel? Draag een computerbril!

Gebruik niet een mobiele telefoon onder je hoofdkussen of liever helemaal niet in je slaapkamer als wekker!
Om je energieveld ook in de nacht te versterken, je verbinding met je Essentie en hogere Leiding te vieren en in een harmonieus Lichtveld te rusten, kun je een LightTools for Oneness Lichtinstrument in je slaapkamer of huis plaatsen.
Je kunt eventueel ook de muren van je slaapkamer met YShield afschermende verf schilderen.

3) Ontspan je geest en je lichaam

ontspannen, even slapen

Een veel voorkomende oorzaak van een tekort aan nachtrust is een overactieve geest voordat je naar bed gaat, net als gespannen spieren en een algeheel gespannen lichaam. Dit wijst op een verhoogd stress niveau en vraagt om een spirituele routine in de dag en als voorbereiding op de nacht.

Neem een uur om je voor te bereiden op de nacht. Drink na 20.00 uur geen koffie, zwarte thee of groene thee. Kijk geen televisie, luister geen radio en voer geen intensieve gesprekken. Maak van je slaapkamer een prachtig rustoord en mijd schreeuwerige kleuren en een drukke inrichting. Luister zachte muziek welke rustgevend en ontspannend is (de CD’s van Erik Berglund bijvoorbeeld).

Iedere ochtend en avond (of aan het einde van de middag) mediatie-tijd nemen is van onschatbare waarde in het creëren van een ontspanning, rust en helderheid voor ieder moment van de dag én nacht.
Yoga, Tai Chi e.d. zijn goed om je lichaam en geest te leren ontspannen.
Om je lichaam en geest tot rust te brengen kun je voordat je gaat slapen een bad nemen met Sel Gris (Keltisch Zeezout). Of een magnesium bad terwijl je een kopje kamille thee of andere avondthee drinkt.
In de Natuurwinkel heb je heerlijke biologische rustgevende theeën die je helpen met een heerlijke ontspannende voorbereiding op de nacht.
Het nemen van een magnesium supplement kan ook helpvol zijn om je sympathische zenuwstelsel te kalmeren.

4) Zorg dat je slaapkamer donker is

Voordat het gemak van elektriciteit bestond gingen mensen meestal naar bed als de zon onderging en stonden met zonsopgang op. Het contact met seizoenen maakte veel meer deel uit van het leven in alledag. Nu kunnen we door het lichtnet doorleven en werken tot na zonsondergang en bepalen we zo ons eigen – meestal onnatuurlijk –  slaap/waak/leef ritme.donkere slaapkamer slapen in het donker

De pijnappelklier maakt het belangrijke hormoon melatonine aan. Het regelt het dag- en nachtritme.
Melatonine zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur daalt, het geeft de boodschap aan het lichaam dat het nacht is en het tijd voor rust is. Wanneer de stof in het bloed komt, worden we doezelig en verlangen we ook te slapen.
Melatonine is een rustgever en regenereert het lichaam, wat essentieel is voor een optimale gezondheid. De stof ondersteunt het hart- en bloedvatenstelsel, beschermt tegen vrije radicalen, is ondersteunend voor het immuunsysteem.

Voor een optimale nachtrust en daarmee gezondheid is het in het donker slapen belangrijk. Overdag is de pijnappelklier inactief. Maar wanneer het donker is, wordt deze wakker.
‘s Morgens als het licht wordt, neemt de productie langzaam af en is het daarmee de beurt aan de productie van andere hormonen die mens dienen en dan kan de dagelijkse activiteit beginnen.

5) Optimaliseer je melatonine productie

Als je de melatonine productie niet optimaal is of afneemt (bijvoorbeeld door het niet eerbiedigen van je natuurlijke bioritme) heeft dit direct invloed op ons slaap patronen en het genieten van een heerlijke gezonde nachtrust.

Er zijn melatonine supplementen verkrijgbaar voor een betere slaap maar probeer het liever eerst middels voeding.
Neem bijvoorbeeld voor het slapen gaan een klein glaasje kokoswater kefir of hapje gefermenteerde groenten. Gefermenteerde producten zitten vol met goede bacteriën die de afscheiding van melatonine stimuleren wat bijdraagt tot een goede nachtrust.

6) Eet niet voor het slapen gaan!

chipsEten voor het slapen gaan heeft een ongezond effect op onze nachtrust en kan ook nachtmerries doen ontwaken.
Tijdens de slaap komt ook onze spijsvertering tot rust omdat we het niets aanbieden.
Eten voor bedtijd leidt tot een slechte spijsvertering en evenzo gebrekkige nachtrust vooral tussen 1.00 – 3.00 uur. Dit is een veel voorkomende oorzaak van slecht slapen.

Ieder nacht een heerlijke nachtrust genieten wordt altijd gevolgd door een uitgerust en ontspannen ontwaken. Als je nachtrust nog te wensen overlaat, ga dan met deze tips aan de slag en kijk hoe veel meer en fijn je door dromenland kunt reizen.

 

error: Content is protected !!
Scroll to Top