zuurkool

CultivatedLove™ – gefermenteerde voeding én gecultiveerde actieve probiotica!

Share

gefermenteerde voeding

RawfoodLove’s
CultivatedLove
gefermenteerde én gecultiveerde actieve probiotica in een pot!
natuurlijk van biologische teelt

Hét Superfood. Heerlijke wonderen der natuur.

 

Hoe staat het met jouw binnentuin?

Rare vraag misschien. Je vraagt je wellicht nu af: ‘Mijn binnentuin?’
Ja, zo hebben we de darmflora die in ons huist genoemd. Een betekenisvolle naam voor het levendig gezelschap dat zich in onze darmen bevindt.
En net zoals iedere tuin onderhouden mag worden om haar gezond te laten groeien, zo vraagt ook onze binnentuin verzorging om optimale gezondheid te kunnen leven.

Als mens bestaan we uit zo’n 10 triljoen cellen en geven we een thuis aan wel 100 triljoen(!) microben. Honderd triljoen superkleine micro-organismen leven samen met ons in de vorm van bacteriën, parasieten en schimmels.
Met veel van deze microben hebben we trouwens een goede relatie in onze buik. Maar niet met allemaal.
In ons leven goede, maar ook ongezonde eencellige organismen.
Het in balans houden van onze microben familie is erg belangrijk zodat de goede immer zegevierend zijn over de ziekmakende ongewenste.

Wonderen der natuur

Deze wonderen der natuur, deze vriendelijke eencellige levensvormen, verteren het voedsel dat we eten in voedingsstoffen die we kunnen opnemen, ze beschermen ons voor eventuele ongenode indringers en schadelijke stoffen als kwik en pesticiden en onderwijzen ons immuunsysteem hoe optimaal te functioneren.
We genieten een zogenaamde symbiotische relatie met onze binnentuin.

Het is een gezonde relatie in wederkerige afhankelijkheid. Tenminste, als we meer goede microben een thuis geven dan ongewenste.

Als onze buik niet gelukkig is, zijn wij simpelweg niet gelukkig

Een gezond werkende spijsverering is onlosmakelijk verbonden met een opgewekte, heldere geest.
Als ons lichaam optimaal functioneert, voelen we ons niet alleen fantastisch, maar zien we er gelukkige buikook zo uit. Stralend vanbinnen én vanbuiten.

Rauwe, gefermenteerde en gecultiveerde biologische voeding schoont het lichaam van binnenuit.
De gezonde enzymen en microben die van nature in voeding aanwezig zijn floreren door het fermentatie- en cultivatieproces.
Ze creëren een leefomgeving welke overvloedig gevuld is met levende probiotica: goede, gezonde microben en ook vitaminen en mineralen die onontbeerlijk zijn voor een gezond lichaam en bijbehorende gezonde geest.

In de gezonde mens hebben de goede microben de overhand op de ziekteverwekkende. Gefermenteerde en gecultiveerde voeding creëert een gezonde binnentuin die de ongewenste bewoners laat vertrekken.

Stress verstoort onze relatie met onze binnentuin

Het is gemakkelijk onze goede relatie met onze florerende binnentuin te verstoren.
Door stress bijvoorbeeld. Te veel doen in te weinig tijd. Of overmatig of intensief sporten. Slechte nachtrust. Het gebruik of hebben gebruikt van antibiotica, medicijnen, vaccinaties of bijvoorbeeld de anticonceptie pil.
Behalve dit alles speelt ook onze voeding een grote rol en de bereiding ervan.
Altijd alles koken, bewerkt voedsel of magnetron gebruik bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat het leven in onze darmen ongezond gevoed en belast wordt.
De meeste mensen staan er niet bij stil dat ze een verstoorde binnentuin in hun darmen onderhouden door dat wat ze dagelijks eten. Maar niet alleen dat…
Alles wat we denken, voelen en tot ons nemen is voedend óf niet voedend voor onze binnentuin.

Overgewicht, depressie en de buik – hoofd connectie

Vaak hebben mensen niet door dat ze zich depressief of mat voelen of overgewicht met zich meedragen, simpelweg omdat ze een thuis geven aan de verkeerde microben in hun lichaam. Ze voeden zich met verkeerd voedsel dat hun ongewenste gasten voedt.
Gefermenteerde en gecultiveerde voeding herstelt de balans tussen de goede en ongewenste microben en kunnen ervoor zorgen dat iemand eindelijk zijn gewenste gewicht bereikt.

Als we uit balans raken, dan geldt dit ook voor onze vriendelijke darmflora en verliezen de goede microben hun overwicht op het ongezond genootschap in onze buik.
Laatste krijgen dan een vrijbrief zichzelf te vermenigvuldigen en creëren een geheel eigen leven in onze darmen.
Helaas verstoren zij onze symbiotische relatie in de microbische balans en dit kan leiden tot allerlei degeneratieve ziekten.
Totdat wij de touwtjes in handen nemen en onze vriendelijke microben een handje helpen en onze binnentuin opnieuw met goede flora gaan voeden en verzorgen.

Actieve probiotica

RawfoodLove’s CultivatedLove™ heeft hierin haar taak in het ons rijkelijk voorzien van levende probiotica.
Probiotica in potjes kunnen eigenlijk nooit de gewenste hoeveelheid microben leveren die werkelijk helpvol is.
Drie vorkjes gefermenteerde, gecultiveerde groenten van CultivatedLove™ levert al net zoveel microben op als alle capsules of poeder van het gemiddelde potje probiotica. Bovendien komen de meeste microben uit het potje door onze maagsappen niet tot leven in ons lichaam, zijn voortijdig gestorven of bevatten niet de juiste koloniën die onze microben families voeden.

Wat is het fermentatie- en cultivatieproces van CultivatedLove?

RawfoodLove’s CultivatedLove™ zijn gefermenteerde én gecultiveerde groenten, kruiden en specerijen met soms nog wat andere extra’s die als prebiotica dienen in het voeden van de microben.
Deze mix aan levend en kleurrijk groen wordt bewust gekozen, zodat er onderling een goede balans ontstaat en de juiste start creëert voor een goede fermentatie en cultivatie.
Het rauwe, gesneden of gescheurde kleurrijke groen ondergaat een proces waarbij ze niet alleen kennismaakt met gezond mineraalrijk Keltisch zeezout (fermentatie) maar ook een gezonde mix van o.a. speciale culturen en koloniën van microben die we speciaal over laten komen uit de VS (cultivatie).

Hierdoor komen de op natuurlijke wijze aanwezige microben en enzymen in het levend groen tot leven om zich rijkelijk te vermenigvuldigen in een overvloed aan vitaminen, mineralen en enzymen.
Deze goede microculturen geven een geweldige basis om de gewenste bewoners in je buik te vergezellen en te vermeerderen en je samen krachtig gezond te voelen!

Even terug naar toen: gefermenteerde voeding; kaas, zuurkool en soja-saus en augurken

Dit was voeding die oorspronkelijk altijd gefermenteerd werd. Levend voedsel was.
Helaas is dit veelal niet meer zo. De massa-geproduceerde versies die we nu op de plank of in de koelafdeling in supermarkten vinden en zelfs ook in Natuurvoedingswinkels, missen enzymen en zijn non-probiotisch.
Ze zijn veelal gepasteuriseerd, bevatten geraffineerd azijn en fout-zout.
Pasteurisatie vernietigt immers alles wat leeft. En zo kan deze voeding geen positieve bijdrage zijn voor een gezonde binnentuin, een helder hoofd en opgewekt gemoed.

__________________________________________________________________________

Zwanger en honger naar augurken

Waarom denk je dat zwangere vrouwen en augurken zo goed samen gaan?
Het lichaam heeft intelligentie. Juist in tijd van zwangerschap vraagt de vrouw in voorbereiding op haar baby veel van haar systeem. Alles wat ze eet, voelt en denkt beïnvloedt het groeiende wonder in haar buik. De juist gefermenteerde augurk verrijkt de darmflora van de aanstaande moeder met een rijkdom aan goede microben om te delen met haar kindje. RawfoodLove’s CultivatedLove™ draagt bij aan een goede zwangerschap en gezonde darmflora van niet alleen moeder maar ook de baby!

__________________________________________________________________________

RawfoodLove’s CultivatedLove™ maakt iedere maaltijd lekker én gezond

Als we een typisch Nederlands dieet genieten van vooral gekookt, kant-en-klaar en bewerkt voedsel of ons lijfelijk niet goed in ons vel voelen, dan vraagt onze darmflora extra om hulp.
Los van dit mag voor het onderhoud van een gezonde binnentuin bij iedereen iedere dag CultivateLove™ op het menu staan.
Zo vullen we ons spijsverteringsstelsel aan met gezonde microben die samen een gezonde darmflora verzorgen (we verliezen namelijk telkens ook microben via het toiletbezoek…).

Het zorg dragen voor en daarmee in balans houden van onze binnentuin, vraagt onze voortdurende aandacht. Maar wel een heerlijke!
In een have kop CultivatedLove™ huizen wel zo’n 10 triljoen goede microben die met liefde voor ons aan het werk gaan.
Drie keer per dag drie vorkjes bij de maaltijd is al voldoende.
Niets is gemakkelijker en smakelijker wat CultivatedLove™ door een maaltijdsalade te mengen.
Een salade van een paar plakjes komkommer, wat sla, kiemen met een avocado bijvoorbeeld, wordt supergezond en extra smaakvol door de toevoeging van CultivatedLove™. Eigenlijk is het een heerlijke smaakmaker bij ieder gerecht.

RawfoodLove’s CultivatedLove™, ultieme Superfoods!

Iedere dag een drietal vorkjes CultivateLove™ bij iedere maaltijd is enorm gezond. Voor lichaam, geest én een opgewekt gemoed.
Gefermenteerde, gecultiveerde voeding werkt als super-detoxer en bevat meer microben dan probiotica supplementen.
Ze helpen het hormonale systeem te harmoniëren in deze toxisch belaste tijd, zware metalen en andere toxinen uit het lichaam te verwijderen. Verder zorgen de vriendelijke microben voor een verhoogde mineraalopname en creëren allerlei nutriënten zoals de B vitaminen (waaronder folaat), vitamine K2 en D en C bijvoorbeeld.
Voor mensen met een overmatige gisting in hun lichaam, Candida en mensen met IBS, spastisch colon (geïrriteerde darm) en andere ziekten, zowel lijfelijk als mentaal, emotioneel, kan gefermenteerde voeding een wonderbaarlijke verrijking op weg naar optimaal welbevinden zijn.

Ook voor kinderen en volwassenen op het autistische spectrum, PDD-NOS, ADHD/ADD bijvoorbeeld, is gefermenteerde voeding bijzonder aan te raden.
Kinderen floreren met gefermenteerde, gecultiveerde voeding!

Voor iedereen geldt dat het lichaam in het begin mag wennen aan deze mooie bijdrage voor een gezonde binnentuin. Bouw het eten ervan daarom rustig op.
Dus… stapje voor stapje of eerder vorkje voor vorkje.
Maar… vergeet het sap niet! Het is even zo heilzaam om te drinken!


Kortom…

Een verzorgde binnentuin laat geen ruimte voor ongenode gasten en onkruid

Als we zorg dragen voor onze binnentuin en ons voeden met gefermenteerde en gecultiveerde voeding, dan kan er een prachtige relatie met ons lichaam opbloeien.
We voelen ons gelukkiger. Ontspannen. Mooier ook met een schone huid en prachtige gezonde uitstraling.
Immers een gezonde buik zorgt voor een heldere en gezonde geest. Gezond functionerende hersenen. Onze darmflora beïnvloedt onze hele welzijn. Het denken gaat beter, we ervaren meer focus. Meer energie.
Iedere cel in ons lichaam, alle mitochondriën, profiteren allemaal van een gezonde binnentuin.

Er is geen cel in ons lichaam dat niet negatief beïnvloed wordt door een onverzorgde binnentuin of juist positief beïnvloed wordt door een verzorgde binnentuin.

 

CultivatedLove™
~ Sauerkraut DeLuxe ~ Glorious Shades of Red ~ Mix of Delicious Delight ~

natuurlijk van biologische teelt

Stralend. Vanbinnen én vanbuiten!


CultivatedLove
Sauerkraut DeLuxe
Heerlijke luxe variant op de welbekende zuurkool!
Met o.a. witte kool, rozijnen, appel, kaneel, gember.

CultivatedLove Glorious Shades of Red
Een levendige melange van energierijke rode groenten.
M
et o.a. rode kool, rode biet, chili’s, gember, sinaasappelschil.

CultivatedLove Mix of Delicious Delight
Overvloedige heerlijkheid in de meest gezonde symfonie van kleurrijk groen!
Met o.a. witte kool, komkommer, ui, wortel, paprika rood, gember, knoflook, peterselie.

RawfoodLove’s
CultivatedLove
gefermenteerde én gecultiveerde actieve probiotica in een pot!
natuurlijk van biologische teelt

Hét Superfood. Heerlijke wonderen der natuur.

Informatie? info@happyhealthyyou.eu

Lees ook: Kenmerken en voordelen van gefermenteerde én gecultiveerde voeding

error: Content is protected !!
Scroll to Top