pulp van slowjuice

Lekker! Veggie~pulp raw crackers

Share

Heerlijke raw crackers van groentenpulp uit de Slowjuicer!

Zelf je eigen ove(n)rheerijke glutenvrije raw crackers maken van pulp zo uit je (slow)juicer? Helemaal je tijd en aandacht waard, zo eenvoudig maar o zo smaakvol!!

pulp
‘Angelpulp’ (groentenpulp uit onze Angel Juicer)

Juice je net zoals wij iedere ochtend of gewoon veelvuldig?
Dan kan het een idee zijn je groenten pulp weg te houden bij de compostbak en een ander tweede leven te geven!

Natuurlijk is het dan extra belangrijk dat je groenten vrij zijn van pesticiden of andere onzuiverheden.
Kies daarom liever voor biologisch.

Het goed zorg dragen voor het reinigen van de groenten alvorens het te juicen is wel handig als je de pulp wilt gebruiken.
Van te voren je groenten wassen/weken met biologische natuurlijke (appel)azijn of wat bicarbonaat bijvoorbeeld, werkt goed. Ondanks dat de microfilmlaag allerlei goeds bevat, is dit door het even bewaren en daarna verwerken een goed idee.
De schone pulp bewaren wij in een glazen goed afgesloten pot in de koelkast zonder problemen voor vijf dagen.


Smaakverrassing!

Een groenten raw cracker van pulp van bieten, wortel, gember, wellicht een klein beetje fruitpulp van een sinaasappel, witte en rode kool, selderij en al wat je juiced, geeft iedere crackerlichting een nieuwe verrassing door de wisselende samenstelling.
Van vijf dagen pulp maken wij maarliefst zo’n 130 smaakverrassende crackers!
Heerlijk bij de lunch, zomaar tussendoor of zelfs bij een salade met gefermenteerde groenten ‘s avonds.


Vezels?

Vezels zijn belangrijk. De meeste mensen denken bij het advies vezels te eten alleen aan een regelmatig en aangenaam toiletbezoek (en dit is natuurlijk superbelangrijk!).
Maar het eten van een dieet met een hoog gehalte aan vezels uit plantaardige bronnen, reikt nog wat verder en is een voorwaarde voor een goede voedselvertering (je goede microbenfamilie in je darmen feesten op vezels!), hormoonhuishouding en bloedsuikerspiegel bijvoorbeeld.

Het laatste waar je je als juicer nu nog zorgen over hoeft te maken, is of je wel voldoende vezels binnen krijgt. Je dagelijkse vezelbehoefte is ongeveer 20-40 gr. per dag.
Alhoewel iemand die dagelijks of veelvuldig juiced en raw eet, doorgaans al wel bewust is in het kiezen van de juiste voeding en sowieso al rekening houdt met vezels,is het goed om hiervan bewust te zijn.

Vergeet bij gedroogde voeding niet voldoende water te drinken en voldoende te bewegen!


Tarwegraspulp?

Zelf persen wij voordat we de groentenjuice maken een glaasje tarwegrassap.
De tarwegraaspulp verwijderen we eerst uit de pulpopvang en uit de wormwielen voordat we verder juicen. Even goed afspoelen. Ongelofelijk hoeveel er tussen de ribbels zit verstopt…
De vezels van tarwegras zijn wat zwaar voor ons mensen te verteren, eigenlijk zijn ze niet te verteren dus hebben we ze niet nodig voor een heerlijke Veggie~pulp cracker.


RawfoodLove™ crackersraw crackers

Deze Veggie~pulp raw crackers zijn een overheerlijke aanvulling op onze ‘gewone’ vijf varianten RawfoodLove crackers van zaden, groenten en met extra’s gevulde Crackers à la Italia bijvoorbeeld of Mexicano of Sweet Sauer!

Wil je dit gezond lekkers samen met de Veggie~Pulp crackers leren maken? Mét het leren kennen van al de ins en outs hoe deze echt gezond te maken én te houden?

We begroeten je graag in de Crackers & Bagels RawfoodLove workshop 2 of in elk van de andere zes RfL workshops over het bereiden van voeding die niet alleen supergezond is, maar ook nog eens overheerlijk smaakt.
Hier in Assen of op uitnodiging op locatie.

Meer weten en meer lezen? https://happyhealthyyou.eu/wp/

Eet smakelijk!

 

error: Content is protected !!
Scroll to Top