lentebloesem

Het is lente en ons favoriete detox tonicum is… tarwegras, gember, kurkuma en meer..

Share

lentebloesem, detox met tarwegrasLente! De perfecte tijd voor detox.

Hoewel het tegenwoordig belangrijk is ons het hele jaar te ontdoen van toxische belastingen, kunnen we in het voorjaar nog wat meer meeliften op deze ultieme tijd van schoning.

In de huidige tijd wordt ons lichaam continu lastig gevallen door allerlei toxische belastingen. Allerlei ongewenste stoffen ontmoeten we in de lucht die we ademen. In het voedsel dat we tot ons nemen, water dat we drinken maar ook in de koffie (en ja ook zwarte thee) die we nuttigen. Parasieten, zware metalen, medicijnen, roken… al deze dingen moeten door ons lichaam verwerkt worden.
Het ene lichaam heeft hier wat meer moeite mee dan het andere. Maar elk lichaam kan het hele jaar rond wel wat extra ondersteuning gebruiken in het zich ontdoen van belastende stoffen.
En zeker in de lente! De tijd van nieuw. Van opruimen. Schoning. Detox!

Eigenlijk weet je lichaam wel hoe ze zichzelf kan helen. Hoe ze zich kan schonen. Het lichaam is bijzonder intelligent.
Het enige wat wij hoeven te doen is bereid zijn naar haar te luisteren. Haar liefdevol te ondersteunen middels gezonde, levende, ‘echte’ voeding, zuiver water, fijne gedachten en alles wat helend is.

Ons schonen vanbinnen maar ook vanbuiten (onze leefomgeving) creëert de juiste voorwaarden voor optimale gezondheid en een gelukkig jij.
Door je lichaam regelmatig te schonen en het weren van zoveel mogelijk toxische belasting uit je leefomgeving, kan het lichaam haar helingmechnisme activeren en zichzelf optimaal in balans brengen.

Ons favoriete lente tarwegras juice tonicum!detox en tarwegras

Begin vandaag nog en geef jezelf de gift van een heerlijk lentefris lichaam met dit super krachtig en gezond tonicum.

Je hebt er wel een slowjuicer of tarwegrashandpers voor nodig.

Ingrediënten (voor twee personen)
1) Halve kweekbak tarwegras (gekweekt van 60 gram biologisch tarwegraszaad – zie RawfoodLove™ workshop 3: Kiemen & Tarwegras plus… Sprouty Crackers)
2) Stukje gember uit Peru
3) Stukje kurkuma – níet voor iedereen iedere dag
4) (Stukje) verse chilipeper
5) Een 1/2 appel of een 1/2 citroen, sinaasappel of grapefruit
6) Scheutje biologische olie (lijnzaadolie, extra vierge olijfolie of hennepolie bijvoorbeeld)

Werkwijze
Schoon schoon is hoe schoon?
Je wilt je tonicum wel gezond laten zijn. Vrij van ongewenste bacteriën of parasieten opgedaan in de aarde en via de handen die ze oogsten en aanraakten in het verpakkingsproces.
Was daarom je groenten, fruit en specerijen altijd goed.
Zet ze in een oplossing met een klein scheutje witte natuurazijn (of appelcider), water met foodgrade waterstofperoxide, in zuur afvalwater van een waterionisator of bubbel het met ozon.
Spoel vervolgens wederom af.

En dan…
Juice daarna eerst de appel of citroen, de kurkuma en gember en sluit af met het tarwegras.

Giet het tarwegrassap in een mooi glas met daarin het scheutje olie. Houd het tarwegrassap voor een moment in dankbaarheid voor al het leven dat gegroeid is en je nu in handen hebt, vast. Adem het in en drink het op.

Zelf genieten wij al jaren – dagelijks – van dit heerlijke tarwegrassap tonicum.
Voor ons is dit een krachtig ‘voorafje’ op onze gewone groenten-slowjuice die na dit tonicum volgt. Maar ook zal je lichaam je dankbaar zijn als je voor je gewone ontbijt op het leven proost met dit tonicum. Wacht na het drinken van je juice dertig minuten voordat je vast voedsel tot je neemt.

We wensen je een juicy juicend leven!

En oja, over de supergezonde (biologische) ingrediënten
Gember…gember

Gember is een wortel met vele helende eigenschappen.
Het steunt de darmwerking, is beschermend voor ons brein, beschermend tegen DNA schade door UVB straling, het ondersteunt een gezonde bloedsuikerspiegel, is bloeddrukregulerend, gezond voor een gezonde bloedcirculatie en gezond voor het hart. Gember verbetert de opname van belangrijke voedingsstoffen door het lichaam en… schoont het lichaam.

Kurkuma…

Over de helende eigenschappen van kurkuma is veel bekend. Regelmatig verdwijnt in onze gewone groenten-slowjuice een stukje kurkuma.
Het is bijzonder ontstekingsremmend en daarmee helend voor allerlei ziekten en lijfelijke ongemakken, goed voor de bloedsuikerspiegel balans ook. En wederom voor de algehele schoning van het lichaam, met name ook voor hersenen en het hormonale stelsel.

Let op; kurkuma is ook chelator van onder andere koper. Ons lichaam heeft een geringe hoeveelheid natuurlijk gebonden koper nodig voor heel wat processen!

Appelen…

Appelen werken als prebiotica en voeden de goede darmflora en werken daarmee in op onze vertering en verbeteren de opname van voedingsstoffen door en voor het lichaam.
Een appel ondersteunt de darmwerking, beschermt tegen hartaandoeningen, is goed voor de gal, lever en het algehele spijsverteringssysteem.
Een groene appel geniet de voorkeur. Kies liever niet voor een zoete rode of gele appel.

Citroenen…citrusfruit

Citroenen, limoenen en grapefruit maken heerlijke juices.
Alleen of in een blend met ander fruit en groente geven ze heerlijke smaak aan de juice én zijn een rijke bron van vitamine C, flavonoïden en prachtige antioxidanten.

De schillen… die bewaren we!
Lees verder

error: Content is protected !!
Scroll to Top